OVER MIJ

Swantje Tieken

Mijn naam is Swantje Tieken. Ik ben oorspronkelijk Duits. Sinds 2005 woon ik in Nederland. Ik heb mijn studie geneeskunde in Duitsland gevolgd en afgerond. Zowel in Duitsland als ook in Nederland werkte ik een aantal jaren als arts in het ziekenhuis.  Een mooi beroep, maar in het streven naar klinische genezing miste ik de brede aandacht voor de mens achter het ziektebeeld.

Al tijdens mijn studie heb ik de boeiende wereld van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en de mogelijkheden van acupunctuur ontdekt. Ik was er vanaf het begin af aan door gefascineerd en volgde al in Duitsland meerdere workshops en cursussen. Eenmaal in Nederland voltooide ik de opleiding aan de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland en koos daarmee definitief voor uitoefening van de Chinese Geneeskunde.

Ik hou erg van studeren. Zo volg ik dan ook geregeld en met veel plezier bijscholingen om me verder te verdiepen in de mogelijkheden van de Chinese Geneeskunde en hou ook mijn kennis in de reguliere geneeskunde op pijl. Geneeskunde is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Dat maakt het zo boeiend. Uiteraard neem ik mijn kennis en ervaring als westerse arts altijd mee. Ik zie de geneeswijzen als een aanvulling op elkaar.

Door met de bril van de Chinese Geneeskunde te kijken en door met acupunctuur te behandelen heb ik - naast de reguliere geneeskunde - een extra vaardigheid verworven om mensen deskundig te kunnen helpen. Hiervoor ben ik elke dag weer dankbaar.

“Swantje kijkt met twee ‘brillen’: de westerse visie op klachten en geneeswijzen, en de oosterse. Dat vind ik een mooie combinatie. Bij Swantje ben je in goede handen.”

Stefanie

“Ik heb hele fijne ervaringen met acupunctuur en dan ook met name met Swantje Tieken. Kom vaak  met enorme pijn klachten, maar deze worden/zijn na een aantal behandelingen helemaal opgelost. Prettige bijkomstigheid is dat ik totaal geen pijnstillers en maagbeschermers meer hoef te slikken, wat mijn gezondheid enorm te goede komt.”

Marion

“Swantje heeft duidelijk een passie voor haar vak. Naast arts is ze ook gewoon een heel fijn mens.”

Danielle

“Swantje neemt de tijd voor haar klanten en straalt rust uit. Dit ervaar ik als prettig.”

Ria